KISAH BENAR, SUAMI MALUKAN ISTERI DI PASARAYA KERANA GEMUK GEDEMPOL

on Saturday, 14 February 2015


Gambar hiasan

Sarie Tanjung, memuat nai#k kisah sepasang suami isteri di laman Facebook. Difahamkan, kejadian itu berlaku di depan matanya sendiri yang membuatkannya terasa sedih.

Pada fikiran Sarie, kejadian seperti itu kebiasaannya berlaku dalam drama televisyen. Namun, sangkaannya itu meleset apabila dia diberikan peluang melihat kejadian itu di depan matanya.

"JANGAN PANGGIL AKU SAYANG!"

Tadi pergi ke pekan membeli b#ahan nak dimasak. Tiba-tiba ada satu keluarga ni datang. Si isteri tengah dukung anak berusia 8 atau 9 bulan. Tangan kanannya pula ada anak kecil (usia 3 tahun) dipimpin. Suaminya pula berlengang.

Dialog yang menyakitkan hati semua wanita dan kaum hawa dalam dunia ini. Tak kiralah apa bangsa sekali pun, mesti akan marah bila dengar apa yang si lelaki ni cakap.

"Abang, pegang anak kejap," p#inta isterinya.

Si suami hanya diam membisu dan buat tak tahu.

"Abang, cari Milo. Nanti terlup#a," katanya lagi.

Si suami pula membalas dengan malas, "hmmmm..."

"Abang, mana amat?" tanya isteriny#a melihat si kecil sudah tidak kelihatan dimatanya.

Si suami memandang kiri kanan (Anak dia ada di sebelah Sarie, bermain dengan kentang yang terjatuh). Melihat anaknya bermain kentang, dia kembali mendiamkan diri.

"Abang, ambillah kejap anak ni, saya #nak pilih bawang ni," pujuk si isteri. Namun suaminya tetap mendiamkan diri dan buat tak tahu.

"Sayang, tolonglah saya, nanti rumah tak ada barang nak masak," keluh si isteri yang sudah hampir berputus asa memujuk suaminya.

Tiba-tiba lelaki itu menengking iste#rinya.

"Oi gemuk! Kau jangan panggil aku 'sayang'! Sayang kat sini ya? Geli aku. Kalau aku tahu kau gemuk macam ni selepas kahwin dengan aku, memang aku tak kahwin dengan kaulah! Menyusahkan aku! Memalukan aku!"

Kata-kata lelaki itu membuatkan wani#ta itu malu semalu-malunya. Wanita itu terus mengambil anak-anaknya dan membawa keluar dari Pasaraya Billion.

Barang-barang di dalam troli yang sepatutnya dibeli, terpaksa ditinggalkan begitu sahaja.

Sedihnya melihat kejadian ini. Men#gapa ada lelaki seperti ini? Aku ingatkan dalam drama je. Sedih...


Sumber

PERINGATAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.                        

                        

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved