Inilah dia pekerjaan paling KOOL didunia!

on Saturday, 21 February 2015‘Hotel test sleeper’ ataupun boleh juga dianggap sebagai mereka yang melakukan review keatas sesebuah hot#el dikatakan adalah pekerjaan paling cool di dunia!

Zhang Xinyan, merupakan calon PhD dari Nankai University di Tianjin sangat bertuah kerana dapat melakukan ker#ja berkenaan.
Beliau berkata, kerja beliau adalah mempromosikan sesebuah hotel, disamping menyatakan review (yang baik dan apa yang boleh ditingkatkan) mengenai lokasi, kemudahan, servis dan harga hotel tertentu.

Hakikatnya, pekerjaan ini buk#an sekadar bersantai. Ia memerlukan kepantasan, menuntut dan melibatkan aktiviti blog dan laporan.

Beliau kebiasaannya akan menerbitkan apa yang beliau dapati paling menarik mengenai sesebuah hotel itu, kemudian perkenalkannya kepada Weibo.

Setelah berpeluang menetap di da#lam bilik hotel tertentu, beliau akan menulis satu laporan terperinci membincangkan makanan, bilik, dan pelbagai perkhidmatan hotel secara terperinci bersama gambar-gambar yang berkaitan.

Beliau juga akan bergerak dari hotel ke hotel untuk meneliti dan membandingkan aspek perkhidmatan dan kemudahan yang berbeza antara hotel-hotel yang ada.


Sumber

PERINGATAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.                        

                        

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved