Inilah Laungan Azan yang Buat Berduyun Orang Datang Solat Ke Masjid di Saudi

on Tuesday, 29 April 2014

Masya'Allah, laungan azan yang telah menarik berduyun orang datang ke masjid di SaudiInilah rupa brader Filipina yang menjadi perbualan hangat awal minggu lalu di Saudi.

Brader ni mula melaungkan azan awal minggu lalu setelah diberi kebenaran oleh Imam masjid Hamza bin Muttalib di wilayah Al-Uraija, barat kota Riyadh di Arab Saudi.

Sejurus azan dilaungkan berduyun-duyun orang datang ke masjid menunaikan solat disamping ingin melihat empunya kepada suara lunak ini.

Laungan azan brader ini dikatakan persis seperti laungan azan Sheikh Mohammed Mulla, yang memang terkenal dengan laungan azannya dimasjid Besar di Mekah. Orang ramai yang datang kemasjid tersebut dikatakan agak terkejut apabila mengetahui orang yang melaungkan azan tersebut adalah orang Filipina.

PERINGATAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.                     

                        

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved